Военен преврат блокира Па Конате в Гвинея

Ръководствата на Ботев (Пловдив), Локомотив (Москва) и други клубове търсят начини да си приберат футболистите след провалената квалификация с Мароко

Ръководството на Ботев (Пловдив) спешно мисли план, с който да прибере Па Конате в България. В момента футболистът е в Гвинея като част от националния отбор. Военният преврат там обаче промени всякакви планове и наложи отлагането на мача срещу Мароко.

Тази нощ мароканските футболисти успяха да напуснат пределите на Гвинея, но не е ясно какво ще се случи с играчите от националния отбор на африканската държава.

Още от рано сутринта ръководството на Ботев (Пловдив) е започнало проучване на ситуацията, за да видят как по възможно най-лесния начин да измъкнат Па Конате от Гвинея. На този етап летищата са затворени и не се знае какво точно ще се случи.

Същият проблем имат и други европейски тимове, които разполагат с гвинейски национали. От Локомотив (Москва) вече информираха, че също правят всичко възможно да решат проблема си с Франсоа Камано.

„Всички входни и изходни маршрути за Гвинея са блокирани. Футболен клуб Локомотив полага всички усилия, за да може да се прибере в Москва“, написаха от руския клуб малко по-рано днес.

Подобни статии

Top