Военен ритуал и концерт в Асеновград за Гергьовден (СНИМКИ)

Асеновград отбеляза 6-ти май – Гергьовден, Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Пред НЧ „Родолюбие“ в града се проведе тържествен ритуал на Военно формирование 24490 по издигане на националното знаме под звуците на химна на България.

На церемонията, освен военнослужещи и ръководството на 4-ти артилерийски полк, присъстваха кметът на Асеновград д-р Христо Грудев, заместник-кметът по хуманитарни дейности инж. Петър Петров, общински съветници, архиерейският наместник отец Йордан Георгиев и десетки асеновградчани.

След края на официалния ритуал последва едночасов празничен концерт-спектакъл „През поколенията” на Клуб за танцово изкуство „Везеница” и Ансамбъл „Марица“ при СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пловдив.

Кметът на Асеновград доктор Грудев поздрави всички свои съграждани по повод празника:

Уважаеми военнослужещи,
Скъпи съграждани,

Приемете пожеланията ми за здраве и благополучие! На 6-ти май България се прекланя пред храбростта на воините от Българската армия. Следвайки безсмъртните дела на светеца, желая на всички вас вяра и единство, устрем и упоритост. Защитавайте с гордост и достойнство името на Асеновград и България. Носете в себе си винаги човещината!

Най-сърдечно ви желая да се увенчават с успех всички начинания – лични и професионални, а натрупаният опит да е стимул за реализиране и постигане на още по-високи цели. Нека заедно да бъдем достойни пазители на българщината. Да предаваме на бъдещите поколения легендите, традициите и обичаите за този ден, съхранили се през вековете.

Искрено ви пожелавам днешният празничен ден да донесе в дома ви здраве и семейно щастие, късмет и вяра в по-доброто бъдеще! Със смелост отстоявайте и следвайте мечтите си! Дарявайте любов и доброта!

 

С уважение:
Д-р Христо Грудев
Кмет на община Асеновград   

Подобни статии

Top