Военен ритуал за Деня на Европа и Деня на победата в Асеновград

Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров поднесе венец пред паметника на загиналите герои в Отечествената война.

Монументът е разположен в двора на Военното поделение в града. Днес светът отбелязва Деня на Победата над хитлерофашизма и Деня на Европа. Ритуалът на военнослужещите започна с приемане на военния строй, след което бяха припомнени исторически данни за датата 9-ти май.

Последва поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите. От името на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев, инженер Петров връчи поздравителен адрес от кмета на града Христо Грудев,  адресиран до Военното формирование.

В него се казва: 

Уважаеми военнослужещи от 4-ти Артилерийски полк,

На 9-ти май се отбелязва годишнината от победата над хитлерофашизма. Днес светът си спомня за саможертвата на всички славни герои от трудните размирни времена. Величието, успехът и безсмъртието им ще тържествуват вечно. Изказвам своята признателност към ветераните от Втората световна война, които с воля и мъжка сила са се борили за достойнството и името на Родината.

Истинското богатство на всяка човешка душа е паметта на предците. Затова сега, в XXI век, бъдещите поколения от военнослужещи трябва да знаят и да се поучат от уроците на своите прадеди. Да помнят историята си и да не забравят, че човешкият живот е най-висшата ценност. Бъдете толерантни и уважавайте останалите! Съхранявайте историята и предавайте житейския си опит на своите деца и внуци.

Днес, 9-ти май, отбелязваме и Деня на Европа! Днешният празник е доказателството за обединението и мира между държавите от Стария континент. Днес всички говорим за евроинтеграция, за общи ценности и интереси, за единомислие. Заедно се борим за просперитет. Благодарение на обединена Европа различните нации се чувстват подкрепяни и защитени. Това единство носи на всички ни духовно богатство. Бъдете здрави и не забравяйте, че единството винаги води до по-големи успехи!

Цветя и венци поднесоха още и заместник-председателя на Общинския съвет в града доктор Емил Караиванов, народни представители, общински съветници и ветерани.

 

Подобни статии

Top