Военна техника ще се придвижва по пътната инфраструктура за участие в учението „Стоманен щит - 22“ - DC news

Военна техника ще се придвижва по пътната инфраструктура за участие в учението „Стоманен щит – 22“

Учението ще се проведе от 16 до 20 май на учебен полигон „Корен”

Тактическо учение с бойни стрелби „Стоманен щит – 22“ ще се проведе от 16 до 20 май на учебен полигон „Корен”. В него ще участват над 960 военнослужещи с близо 270 броя бойна и специална техника от 4-и артилерийски полк в Асеновград, 2-а механизирана бригада, 61-а механизирана бригада, 101-и алпийски полк, 55-и инженерен полк, 110-и логистичен полк, 59-и батальон за ЯХБЗ и Е, 78-и батальон за осигуряване и учебен полигон „Корен“.

Основни обучаеми в подготовката са военнослужещите от 4-и артилерийски полк. Темата на учението е „Участие на артилерийския полк  като група за обща огнева поддръжка в отбранителна операция в състава на Сухопътния компонент“.

По този повод днес – 10 май, а също на 12, 14 и 16 май 2022 г. от пунктовете за постоянна дислокация до учебен полигон „Корен“ на собствен ход по националната пътна инфраструктура ще се осъществи придвижването на личния състав и техниката, които ще участват в учението. Органите на Служба „Военна полиция“ ще осигуряват съпровождането на военните колони.

Също на 10 май  по пътната и жп инфраструктура ще се осъществи придвижване на личен състав и техника от районите за постоянна дислокация на военните формирования от 61-а механизирана бригада до учебен полигон „Ново село”.  Придвижването се извършва във връзка с провеждането на сертификационни учения на формирования от състава на бригадата в периода от 11 до 20 май  2022 г.

Подобни статии

Top