Военният, приет в Карловската болница е с коронавирус

Мъжът бил в тежко състояние и пред интубация

49-годишният военнослужещ, който беше приет в карловската болница със съмнение за коронавирус е позитивен. Това потвърдиха за DCNEWS от лечебното заведение. От болницата обаче бяха категорични, че информацията ще бъде оповестена официално от Националния оперативен щаб в 17.00 ч.

Припомняме, че военният служи в Инженерни войски в Пловдив. Той е имал контакт с рисков колега и заради това е бил поставен под карантина със семейството си още на 16 март. От болницата съобщиха, че в събота мъжът се е почувствал зле и сам потърсил Спешна помощ. Когато бил отведен в болницата в Карлово, лекарите установили, че той е с двустранна пневмония, кашлица и температура.

За 36 часа обаче състоянието му се влошило и днес е бил преведен в пловдивска болница, тъй като бил пред интубация.

Това е втори случай на болен с коронавирус, приет в карловската болница. Първият бе на 59-годишна жена, която се върна от Англия. Тя обаче е пред изписване, но се изчаква пробата й да бъде отрицателна.

В отделението в Карлово е приет снощи и 81-годишен мъж, който също е с температура и кашлица, но има съпътстващо заболяване – сърдечна недостатъчност, съобщи ПБ Новинар. За момента възрастният мъж е в добро общо състояние и е изолиран.

Подобни статии

Top