Воеводите поискаха прокуратурата да се самосезира за казуса в "Северен" - DC news

Воеводите поискаха прокуратурата да се самосезира за казуса в „Северен“

Ето какво казват в своята публична позиция по случая

Лидерът на ВМРО в Пловди Борислав Инчев поиска прокуратурата да се самосезира във връзка със случващото се в район „Северен“. За казуса – четете ТУК! „Ако до петък по обяд не получим съобщение, че прокуратурата се е самосезирала, ние ще я сезираме на база медийни публикации„, заяви пред журналисти в Пловдив днес той.

Освен това от ВМРО настояват кметът на Община Пловдив да изпрати звеното за вътрешен одит, а кметът на района да излезе в отпуск или (цитирам) „да не присъства на работа“, докато тече проверката.

Публикуваме позицията на ВМРО без редакторска намеса:

От ВМРО сме изключително притеснени от случващото се в администрацията на пловдивския район „Северен“ и ще подадем сигнали до всички компетентни институции, които следва да се намесят, защото очевидно не става въпрос за вътрешнопартиен спор, а за сериозен управленски проблем.

 

В това отношение считаме за абсурдно въпросът да се отнася към Етичната комисия на партия ГЕРБ, при положение, че всъщност това е задача, която стои основно пред Община Пловдив и кмета Здравко Димитров. Той следва да назначи независим и обективен одит своевременно, в район „Северен“ трябва да влязат също АДФИ и прокуратурата. При това, за да бъдат наистина ефективни подобни инспекции, настояваме във времето на тяхното провеждане районният кмет Стоян Алексиев да бъде в отпуск или да бъде временно отстранен.

Подобни статии

Top