Волейболистите излизат срещу Сърбия за трета поредна победа в олимпийските квалификации

Дори 2 спечелени гейма ще класират България напред в битката за виза за Токио 2020

Волейболистите от националния отбор на България излизат срещу европейския шампион Сърбия в решителен последен мач от Група В на олимпийската квалификация в Берлин. Битката е днес от 15,30 часа българско време в легендарната „Макс Шмелинг Хале“ в германската столица.

Българските „лъвове“ записаха вече две страхотни победи в групата – 3:2 срещу силния тим на Франция и ударно 3:0 срещу Нидерландия. Сметките показват, че на България ще и бъдат достатъчни само два спечелени гейма срещу европейските шампиони (б.р. тоест дори загуба с 2:3 ще ни помогне), за да бъдат сигурни за полуфиналите и да продължат битката си за спечелване на квота за Олимпиадата. При какъвто и да е успех пък, „трикольорите“ ще завършат на първо място в групата.

От друга страна положението на „плавите“ е още по-трудно. Сърбия стартира с тежка загуба от Франция с 0:3 гейма, след което „си го изкара“ на Нидерландия – разгромно 3:0. Така Западните ни съседи трябва да гонят задължителна победа с 3:0 или 3:1, за да продължат напред към полуфиналите.

България е с много отрицателен баланс в срещите си със Сърбия, като има едва 8 победи и 15 загуби, като е в серия от три поредни поражения. Последната ни победа над „плавите“ е в Световната лига през 2017 година с 3:2 гейма.

Подобни статии

Top