Волейболистите загубиха и от олимпийския шампион Бразилия

„Лъвовете“ със 7 поражения и само 1 победа в Лигата на нациите

Мъжкият национален отбор на България отбеляза седма загуба във Волейболната лигата на нациите в Римини (Италия). „Лъвовете“ не се противопоставиха на олимпийския шампион Бразилия и записаха поражение с 0:3 (16:25, 22:25, 12:25) във втория мач от третата седмица на надпреварата. Така националите ни остават 14-и в класирането с 5 точки (1 победа, 7 загуби). Бразилия се поздрави със седма победа, като взе водачеството в таблицата с 21 точки.

Капитанът Цветан Соколов не излезе на терена за втора поредна среща в турнира, след като пропусна и мача с Полша.

Волейболистите ни оказаха съпротива на именития съперник само във втората част. В нея нашите се бориха и се показаха като равностоен съперник. В решителния момент обаче опитът на бразилците си каза думата. При 22:23 младият ни състав не издържа на напрежението и не реагира с най-добрите решения, а Бразилия използва ситуацията и наложи волята си с след три поредни точки. Това повлия на последния гейм, в който „селесао“ отново бе с класа над нашите, като спечели с разгромна разлика и затвори мача в три гейма.

С най-голям актив за тима ни бяха Радослав Параунов и Аспарух Аспарухов с едва по 8 точки.

Стартов състав на България: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Денис Карягин, Аспарух Аспарухов, Николай Къртев, Николай Колев – Владислав Иванов-либеро (Владимир Станков, Георги Петров, Гордан Люцканов, Светослав Иванов).

Подобни статии

Top