Волейболистките обраха индивидуалните награди в Перу (ГЛЕДАЙТЕ ЦЕЛИЯ ФИНАЛ)

Христина Русева №1 при блокировачите, Силвана Чаушева е най-добра при нападателите

След големия успех и спечелването на чалъндж турнира в Перу, българските волейболистки оглавиха индивидуалните класации, а в две от листите националките триумфираха на лидерското място. Капитанката Христина Русева е номер едно при блокировачите, а диагоналът Силвана Чаушева е най-добра при нападателите.

Русева е лидер със средно 1,54 блокади на гейм. Съотборничката й Мира Тодорова е четвърта – с 0.69 блокади. Втора и трета са колумбийката Валерин Карабали и перуанката Кларивет Йескас съответно с 0,86 и 0,71 блокади.

23-годишната Чаушева, която е бивша състезателка на Марица (Пловдив) спечели първото място при нападателите с 40,74 процента ефективност в атака. В тройката е и Мария Каракашева, която е трета (35,40 процента). Втора е Даяна Сеговия с 38.82 процента.

В класацията на изпълнителите на сервис отново има челно българско присъствие – Силвана Чаушева е втора с 5 аса.

Русева попада и в Топ 10 на реализаторите, като там е пета – с 50 точки, Каракашева и Чаушева пък са седма и десета – съответно с 49 и 44 пункта.

При разпределителите Петя Баракова и Лора Китипова (Марица) заемат четвъртата е петата позиция в таблицата.

Жана Тодорова (Марица) е пета при защитниците, а Гери Димитрова е втора при посрещачите – с 44,21 процента перфектно посрещане.

Подобни статии

Top