Волейболистките победиха световния и европейски шампион в Лигата на нациите

България направи 3:1 срещу Сърбия за ЧРД на Петя Баракова, Нася Димитрова и Мирослава Паскова най-резултатни

Женският национален отбор по волейбол наБългария победи световния и европейски шампион Сърбия с 3:1 (21:25, 25:21, 25:17, 25:23) и записа втора победа във Волейболната лига на нациите.

Националките са водени от треньора на Марица (Пловдив) Иван Петков. От състезателките на волейболния шампион на България Нася Димитрова и Мирослава Паскова станаха най-резултатни за „лъвиците“ като завършиха с по 15 точки. Симона Димитрова добави 6, а с цял мач и с добри изяви в защита се отчете либерото на маричанки Жана Тодорова.

Успехът бе своеобразен подарък за разпределителката Петя Баракова, която навършва 25 години днес.

Утре момичетата на Иван Петков излизат срещу домакина Китай в 14:30 часа, а сръбските състезателки се изправят срещу Германия.

„Лъвиците“ заемат 15-а позиция в класирането със 7 точки (2 победи, 11 загуби), като нямат шансове да се спасят от изпадане, а младият състав на сръбкините е на десето място с 15 точки (5 успеха, 8 поражения).

Селекционерът Иван Петков заложи на следния стартов състав: Нася Димитрова, Гергана Димитрова, Мирослава Паскова, Силвана Чаушева, Мира Тодорова, Петя Баракова, Жана Тодорова (либеро).

 

Подобни статии

Top