Волейболистките с първа тренировка в Сапоро (СНИМКИ)

Мениджърът на тима Любомир Герасимов отбеляза рожден ден и почерпи с бонбони

Националките ни по волейбол вече са част от Световното първенство за жени в Япония, след като пристигнаха от Окаяма в Сапоро. Първата тренировка за родните състезателките бе фитнес, гарнирана с добро настроение преди мачовете от група „В“. Съпернички на нашите са Италия в събота (29 септември) от 7,40 сутринта българско време (13,40 ч местно), следват двубои с Куба (30 септември), Турция (2 октомври), Китай (3 октомври) и Канада (4 октомври).

В северния град Сапоро нашите ги очакваше значително по-студено време в сравнение с южния Окаяма, където бяха на лагер 9 дни. Там момичетата на треньора Иван Петков играха две контроли с Доминиканска република – успех с 3:1 и 2:2.

Всички състави от групата са настанени в „Сапоро принс хотел“, който е в центъра на града и е във форма на цилиндър, а етажите са 28. При отпътуването от Окаяма на екраните в летището се въртяха тв кадри от тайфун в Япония, който бушуваше в момента, а това предизвика лека тревога у състезателките.  Гневът на природата обаче бе далеч от зоната, в която летя самолетът на тима ни, а в Сапоро все пак е слънчево, макар и хладно.

Първият официален ден от световното бе съпътстван и от личен празник в българския щаб, като рожден ден „на крак“ отбелязва мениджърът на тима Любомир Герасимов. Рано сутринта той почерпи състезателките с бонбони, като всички продължиха по план около подготовката си за предстоящият старт на световното.

Снимки: bgvolleyball.com

Подобни статии

Top