Волейболистките спринтират за полета до Тайланд

Изчезна багажа на Жана Тодорова, България играе 3 мача в Лигата на нациите в Банкок

Перипетии и неуредици белязаха пътуването на женския национален отбор по волейбол на България от холандския град Апелдоорн до тайландската столица Банкок, където нашите започват от вторник, 4 юни, участие в група 11 от третата седмица във Волейболната лига на нациите, съобщава BGvolleyball.com.

Руската Аерофлот необясимо канцелирала полета до Банкок, като това е поставило нашите в трудно положение. За радост щабът е успял да реагира бързо и са били взети билети с турска компания. Полетът от Апелдоорн до Амстердам е закъснял, но все пак в последните минути тимът ни е успял да хване бординга за Тайланд. Наложило се да се спринтира и всички се качили на бегом.

При пристигането в Тайланд се оказало, че либерото ни Жана Тодорова е без багаж, но служителите на летището в Банкок уверили щаба ни, че вече всичко  е наред и скоро той ще пристигне.

След 14 часа във въздуха волейболистките ни отидоха направо във фитнеса, където имаха раздвижване след трудния преход. След това нашите направиха и първа тренировка в официалната зала на турнира.

Метеорологичните условия са типични за това време в Тайланд – жега от 40 градуса и висока влажност.

„Момичетата са добре. Не е приятно след натрупаните загуби, но всички са амбицирани да търсят успех и да покажат най-доброто“, коментира за официалния сайт на БФВолейбол мениджърът на националния отбор Любомир Герасимов.

Програма на мачовете на България в Банкок от Волейболната лига на нациите

Група 11, в Банкок, Тайланд

4 юни (вторник), 14:05 часа: Тайланд – БЪЛГАРИЯ

5 юни (сряда), 11:05 часа: БЪЛГАРИЯ – Турция

6 юни (четвъртък), 11:05 часа: БЪЛГАРИЯ – Доминиканска република

Подобни статии

Top