Волейболните националки заминаха за СП в Япония

Избраничките на Иван Петков ще имат подготвителен лагер и две контроли срещу Доминиканската република

Женският национален отбор по волейбол на България, който е воден от Иван Петков, замина този следобед за Япония, където ще участва на предстоящото световно първенство (29 октомври – 20 ноември).

Тимът ни ще отбележи дълго и тежко пътуване, което ще продължи близо 27 часа до крайната дестинация Окаяма. Лъвиците взеха полет за Москва, след което предстои прикачване до Шанхай. След 10-часов престой, следва трети полет, който е за японския град Окаяма.

На летището в София нашите момичета се засякоха с националния тим на Русия по художествена гимнастика, като двата състава ще пътуват заедно до Москва.

Националките ще имат подготвителен период на японска земя, като преди началото на световното ще изиграят две контроли с Доминиканската република. Селекционерът Иван Петков не направи промени, като за контролите замина същия състав, който игра в последните приятелски срещи.

Волейболистките на България са в предварителна група „В“ на световното първенство, като съперници на „лъвиците“ са Турция, Италия, Канада, Китай и Куба.

Ето групата от 14 състезателки за световното първенство:

Разпределителки: Лора Китипова, Петя Баракова

Посрещачи: Гергана Димитрова, Мария Каракашева, Ива Монова, Мирослава Паскова

Диагонали: Силвана Чаушева, Веселина Григорова, Моника Кръстева

Централни блокировачи: Христина Русева, Нася Димитрова, Мира Тодорова

Либера: Жана Тодорова, Кристиана Петрова

Подобни статии

Top