Вотът на недоверие не мина, кабинетът на Борисов устоя

БСП обвиниха управляващите, че не са взели по-рано мерки за бедственото положение с водата в Перник

Вотът на недоверие към правителството, внесен от БСП заради провала в политиката на околната среда и водите, не мина. Гласуваха общо 235 народни представители. „Против“ – 124 депутати, „За“ – 102, „Въздържали се“ – 9, пише dnes.bg. Против правителството гласуваха само депутатите от БСП и ДПС, от „Воля“ се въздържаха, а независимите подкрепиха управлявщите от ГЕРБ и ОП.

Гласуването мина в отсъствието на премиера Бойко Борисов. Той не дойде и на дебатите по вота, който се проведоха в края наминалата седмица.

Над 4 часа депутатите от опозицията и управляващите излагаха своите аргументи „за“ и „против“ правителството. Това беше четвъртият вот на недоверия към кабинета „Борисов“ 3.

Според левицата оставката на екоминистъра Нено Димов не е достатъчна и те искат смяна на целия кабинет. Социалистите обвиниха управляващите, че не са предприели по-рано мерки за бедственото положение с водата в Перник и умишлено са скрили истината заради местните избори. Цитираха данни за вноса на отпадъци, както и статистика за замърсяването на въздуха и последствията от това.

След гласуването шефката на депутати от ГЕРБ Даниела Дариткова коментира, че правителството има потенциала и силите да се справи с всички предизвикателства и да довърши мандата с реализация на заявената програма. Съпартиецът й Красимир Ципов сущо заяви, че решаването на водната криза няма как да се случи със създаването на конституционна криза.

„БСП не може да решава проблеми, а да ги създава. Не чухме нито едно конкретно предположение как да се реши водната криза в Перник, единствена цел, която преследвате е да влезете във властта през задния вход, за за отклоните България от демократичния път“,скочи той на социалистите.

 

Подобни статии

Top