Возят асеновградчани с Евро 5

Десет нови автобуси тръгват по три градски линии в Асеновград. Те са собственост на фирма „Автотранс 2000“, които са новите изпълнители на обществения превоз по линии с номера 2, 3 и 5.

Новият превозвач беше избран след проведена от Общината процедура по пряко договаряне. До съкратената процедура се стигна след две обществени поръчки  и нито една  постъпила  оферта.

От средата на този месец по маршрутите на трите  линии ще тръгнат изцяло нови автобуси. Рейсовете ще са  екологичен клас евро 5 и 6,   оборудвани с рампа за хора с физически увреждания и климатична система. задължително условие е да  притежават GPS система.

Поръчката за  е с максимален срок 7 години, като изпълнителят е длъжен да прилага приетата с решение на ОбС – Асеновград цена на билетите за пътуване по градските линии от 80 стотинки, обясни ресорният заместник-кмет Димчо Темелков.

Договорите за тези линии изтекоха още преди време.  До момента маршрутите бяха възложени на досегашните превозвачи чрез спешни мерка със заповед на областния управител. Те обаче бяха за една година и срокът им изтича този месец.

Все още не е подписан договорът и с превозвача, спечелил конкурса за обслужване на линия номер 4. Процедурата се обжалва от класирания на второ място кандидат. В момента  „Автотранс 2000“  обслужва линията, след като през 2016-та година Общината прекрати договора с фирма „Комексмаш“.

През октомври изтича договорът и за обслужване на линия номер 1. Нова обществена поръчка се подготвя и за междуселищните автобуси. Процедурата беше прекратена, след като не явиха кандидати за обслужване на  селските линии в Общината.

 

 

 

Подобни статии

Top