Возят ни за левче на Бунарджика, търсят машинист за влакчето (ВИДЕО)

Композицията мина първите тестове

Левче ще струва еднопосочният билет за влакчето на Бунарджика, което предстои да бъде пуснато съвсем скоро, съобщи пред журналисти в Пловдив кметът Иван Тотев.

„Вече са проведени изпитанията на композицията, закупена от общината. „Тестовете бяха успешни. За да го приемем, трябваше да видим, че минава по маршрута, това е условието, което общината беше поставила. Коментирахме със зам.-кмета Георги Титюков как ще бъде регистрирано в КАТ. Трябва да му извадим първо всичките разрешителни и тогава ще бъде пуснато в движение“, посочи градоначалникът.

В момента общината е обявила вакантно място за шофьор на влакчето, който трябва да има свидетелство за управление на МПС. „Ако някой желае да работи такава прекрасна работа, да заповяда“, предложи Тотев, но не уточни каква ще е заплатата на машиниста.

Влаковата композиция ще се движи, докато са проходими пътищата през зимата. Най-вероятно тя ще бъде пусната още тази есен.

Влакчето ще има две спирки – една около паметника на Левски и втора на върха на хълма, на обръщалото. „Независимо от ремонтите на Бунарджика, то ще работи“, подчерта градоначалникът.

Снимка: „Под тепето“

Подобни статии

Top