Впечатляваща заря, Графа и цветно настроение за празника на Асеновград (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Впечатляваща заря, Графа и цветно настроение за празника на Асеновград (СНИМКИ/ВИДЕО)

Стотици асеновградчани се забавляваха заедно

Асеновград отпразнува своя празник с много музика, настроение и десетки инициативи, които се радваха на засилен интерес, от страна на жители и гости на града. След двугодишно прекъсване и скромен брой събития в големи празнични дни, тази година Майски културни празници бяха отбелязани с богата програма. Стотици асеновградчани и гости на града посетиха различните събития, които „обагриха“ Асеновград в емоции и цветна празничност.

Мероприятията стартираха още в началото на май. Благотворителни изложби, премиери на интригуващи книги, изложби на местни и гостуващи художници, автокино, инициативи за малки и големи и много други мероприятия. Анимационни герои и фокусници веселиха децата, концерти и спектакли на фолклорни, поп, естрадни и детски изпълнители пък грабнаха вниманието на тийнейджърите и на по-възрастните жители на общината. Празничната програма предостави възможност на местни и гостуващи таланти да се изявят. Предложи забавления за хора от всички възрастови групи. Точно на празника на града кметът доктор Христо Грудев се обърна с вълнуващо послание към асеновградчани.

„Скъпи съграждани, отново е краят на май и ние сме заедно, за да отбележим деня на Асеновград. Отминалите празници ни заредиха с емоции, а природата наоколо в своя разцвет ни изпълва с повече оптимизъм. От сърце пожелавам ние, които живеем и работим в това красиво кътче от България, да бъдем здрави. Да вярваме в доброто! Да пазим свято традициите си! Да бъдем все така толерантни помежду си! Да подкрепяме младите, да се грижим за хората в неравностойно положение, да развиваме талантите на нашия град. Всеки нов ден да бъде осветен от чистотата на духовните ни ценности! Честит празник!“, каза пред присъстващите Грудев.

1 2

Подобни статии

Top