Връчиха дипломите на 10 преподаватели, завършили курс по Монтесори педагогика

Програмата на Община Пловдив е най-голямата за публична реформа в образованието в България.

10 дипломи на преподаватели, завършили последния четвърти курс по Монтесори педагогика, връчи заместник-кметът Стефан Стоянов. В заседателната зала на Община Пловдив присъстваха и директорите на шестте детски градини, в които е въведено обучението.

Те снимаха пред специално изработени табели с името на съответното детско заведение, в което децата се възпитават по метода на Мария Монтесори.

„Поздравления за усилията, които положихте през последните 12 месеца и за желанието за промяна и по-добро образование. Монтесори педагогика е една от многото възможности, утвърдена в по-голямата част от света“, посочи Стефан Стоянов, като не пропусна да отбележи, че близо 100 педагози от общински детски градини вече са завършили курса.

В момента се провеждат паралелно пети и шести курс по  въведение на Монтесори педагогиката в работата с деца на възраст 3-6 години.

Програмата на Община Пловдив е най-голямата за публична реформа в образованието в България. Към момента над 700 деца се обучават по Монтесори в  ДГ „Мир“, ДГ „Мирослава“, ДГ„ Майчина грижа“, ДГ „Буратино“, ДГ „Велимира“ и ДГ „Марица“, а СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ е първото общинско училище, което стартира обучението с общо 18 деца.

1 2

Подобни статии

Top