Връчиха годишните награди „Донка Пашкова“ - DC news

Връчиха годишните награди „Донка Пашкова“

Тази година бяха номинирани двадесет и шест доброволчески инициативи в Асеновград

За поредна година Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ връчи грамоти за реализирана доброволческа инициатива и приз „Донка Пашкова“. Тази година бяха номинирани двадесет и шест доброволчески инициативи, реализирани на територията на община Асеновград.

Грамотите и призовете връчи Даниела Костова – главен експерт в дирекция „Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество“ в община Асеновград.

„Благодарим за активното участие и споделените доброволчески практики, които са пример за обществена отговорност и модел за активно гражданство! Бъдете вдъхновени за добри дела и продължавайте все така успешно да подкрепяте каузите, в които вярвате!“, каза директорът на библиотеката Милена Марковска.

Носители на тазгодишните призове са: Общински младежки съвет – Асеновград – Подпомагане на пострадалите от наводненията в карловските села, Събиране на средства за лечение на Мария Панева в Турция, Великденска кампания “Ако имаш дай – ако нямаш си вземи” за 60 нуждаещи се лица; ПГ “Св. Патриарх Евтимий“ ” – Подпомагане на празници и събиране на средства за различни каузи;

Параклис “Св. Пророк Илия” – гръцкия – инж. Даниела Бакларова подобряване на биологичното разнообразие в региона;  9

9-годишната баба Фатме от кв. “Запад” –  Поддържане на чистотата в кв. “Запад” и района около чешмата към кв. “Горни Воден” (построена от покойния й съпруг);

Сред отличените с грамоти за доброволческа инициатива са: Инициативен комитет за набиране на средства за Есин, НЧ „Родолюбие“ за набиране на средства за подпомагане на БЧК, Стоматологичен кабинет „Елит Дент“, ул. „Васил Левски“ №9 – дарение на средства за лечение на деца, Володя Николов и съорганизатори „Да помогнем на Мерт да оздравее“  – събиране на средства за лечението на Мерт; Зехра Мустафа управител на салон за красота „Писи – Хиша“ – събиране на средства за благотворителни каузи, Доброволческа акция „Помогни на съседа“ , жители от ул. „Захари Стоянов“ – развиване на интерес към доброволчеството и създаване на екологична култура при децата; БЧК-Асеновград и храм. “Св. Никола” – Отбелязване на международния ден за борба с глада; Градска библиотека “Паисий Хилендарски”, отдел “Изкуство” – Набиране на средства за реставрация “Чешмата на Каварджията”; Дневен център за деца с увреждания и ИМ-Асеновград – Подпомагане на потребителите в Центъра; Център за местни инициативи и развитие – Мая Танева, Миа Сердарева, Теодора Димитрова – Подобряване на материалното благосъстояние на децата в сиропиталището; „Капачки за бъдеще“ , Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ – закупуване на детски линейки за болници в страната; „Фондация Иванка и Георги Янкови“ , Български хайку съюз – Задълбочаване интереса към хайку поезията и развитие на уменията в областта на изобразителното изкуство; Зоомагазин „Зоошоу“ с управител Младен Горанов – набиране на средства от базари и други благотворителни дейности за лечение на бездомни животни във ветеринарни клиники; Акция „Подари усмивка с анимационен герой“ Ирина Павлова – художник доброволец – събиране на средства; Доброволна строителна бригада Христо Паламидов, Кирил Караджов и др.  Гостите и наградените бяха поздравени от Вокална група „Звездни мечти“ на ОУ „Ангел Кънчев“.

Подобни статии

Top