Връчиха парична помощ на абитуриенти сираци в Асеновград (СНИМКИ)

Подпомогнати са завършващите, на които един или и двамата родители са починали

22-ма абитуриенти, на които единият от родителите им е починал или са настанени в социални услуги от резидентен тип, получиха днес парична помощ от заместник-кмета по хуманитарните дейности в Асеновград инж. Петър Петров

По предложение на администрацията и с решение на Общинския съвет в града за целта бяха отделени 4 700 лева. На 21 от зрелостниците бяха изплатени по 200 лева. 500 лева финансова помощ пък получи един зрелостник, който е останал без двама родители.

Официалното връчване на паричната подкрепа се състоя в сградата на община Асеновград, при спазване на противоепидемичните мерки. Заместник-кметът се обърна към абитуриентите, като им пожела здраве и сбъднати мечти.

„Скъпи зрелостници, радостен съм, че имам честта да споделя празника Ви. От свое име и от името на кмета на града доктор Христо Грудев искам да ви честитя успешното завършване на средното образование. От днес нататък Вие поемате по пътя на истинските житейски предизвикателства и приключения. Сигурен съм, че ще се справите умело с всяка срещната трудност, ще изкачвате върхове и ще се изправяте пред неочаквани ситуации. Помнете съветите на своите учители – те ще бъдат ценен спътник в живота Ви. Уверявам Ви, че както досега, община Асеновград ще продължи да бъде Ваш партньор и ще Ви подкрепя в начинанията. На добър час!“, каза пред присъстващите инж. Петров.

Подобни статии

Top