Връчиха почетния знак на Пловдив на актьорите Стефан Попов, Марин Младенов и Стоян Сърданов

Церемонията по връчването на отличието се състоя веднага след финала на постановката „Боряна“ под бурните овации на пълната зала в Драматичен театър.

Председателят на Общински съвет Савина Петкова връчи отличието „Почетен знак на Пловдив” нa тримата актьори от Драматичен театър-Пловдив – Стефан Попов, Марин Младенов и Стоян Сърданов, които бяха удостоени за приноса си в областта на театъра и киното.

Церемонията по връчването на отличието се състоя веднага след финала на постановката „Боряна“ под бурните овации на пълната зала в Драматичен театър.

След магията на това прекрасно представление за мен е истинска чест и привилегия да обявя, че с три решения на Общински съвет Пловдив, взети с пълно единодушие, трима обичани и много талантливи пловдивски актьори Стефан Попов, Марин Младенов, Стоян Сърданов са удостоени с отличието „Почетен знак на Пловдив“, заяви председателят на Общински съвет.

След тези думи председателят на Общински съвет връчи отличията на всеки един от актьорите.

Горд и щастлив съм. Безкрайно благодаря, заяви развълнуван актьорът Стефан Попов след като получи своето отличие. Вие сте ми най-голямото богатство, обърна се емоционално към публиката актьорът Марин Младенов, получавайки своето отличие.

Това е висока чест. Аз съм парадокса на българския театър, защото в началото дойдох в Пловдив с идеята да остана година – две, а вече 42 години имам щастието да играя на сцената на най-добрия български театър пред прекрасната пловдивска публика, сподели щастливият актьор Стоян Сърданов, миг след като получи своето отличие.

Подобни статии

Top