„Врачка“ поиска 36 000 лева за разваляне на черна магия

Грешка довела до гафа със заповедта на Цачева за арестите

Полицията е спипа с помагача й

Мнима врачка поиска 36 000 лева за разваляне на черна магия. Случаят е от септемврийското село Виноградец, за него разказаха от ОДМВР – Пазарджик. В понеделник 56-годишна жена сигнализирала, че непозната й се е обадила по мобилния телефон и разказала, че на сина й е направена „черна магия“. Врачката се представила за много веща и заявила, че може да развали магията. В противен случай нещо много лошо щяло да се случи. За целта, обаче, поискала от жертвата си сумата от 36 000 лева. Потърпевшата не разполагала с толкова пари и превела първоначално сумата от 250 лева.

След това подала сигнал и в полицейското управление в Септември. За работа по случая бил сформиран екип от криминалисти, които предприели действия по установяване самоличността на измамницата.

Във вторник съвместно с колегите им от РУ-Пазарджик в близост до автогарата в областния град е задържана 31-годишната Й.Р. от гр.Камено, заедно със съучастника й П.П.- 31г. от гр.Златица. Двамата имали уговорка с жертвата да предаде друга част от исканата сума за разваляне на магията. Жената е криминално проявена с няколко криминални регистрации.

Тя и нейният помагач са задържани в ареста на РУ- Септември за срок от 24 часа.

При извършените процесуални действия са иззети и веществени доказателства, имащи отношение към разследването. Работата с гастрольорите продължава под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик, води се полицейско производство. Изясняват се евентуални други случаи на подобни измами на територията на региона.

 

Подобни статии

Top