Връчват награда „Пловдив“ – ето кои са номинираните

В навечерието на 24 май в голямата зрителна зала на Дома на културата „Борис Христов“ днес (23 май) от 18:30 часа ще се състои тържествената церемония за удостояване с ежегодната Награда „Пловдив“.

Всяка година в навечерието на  24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Кметът на Пловдив Иван Тотев връчва престижното отличие на творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната година.

С Наградите „Пловдив“ се удостояват творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив.

Последното заседание на комисиите бе на 22 май, като тогава стават ясни победителите в отделните категории. Имената се пазят в тайна до самата церемония.

Раздел „Произведение на изкуството, предназначено за деца“

Хор „Детска китка“ – Празничен концерт „Хор „Детска китка“ – 70 години, Златина Делирадева – 50 години творческа дейност.

Борис Стоилов – За илюстрациите към книгата „Чудните пътешествия на Барон Мюнхаузен“ от Рудолф Ерих Распе

Балетно студио „Буратино“ – За юбилеен балетен спектакъл „Една представа за щастието“ по музика на Жорж Бизе и П.И. Чайковски

Раздел „Архитектура“

Райна Бекирова – Жилищна сграда с магазини в УПИ II-1147,1148,кв.293 по плана на ЦГЧ, гр.Пловдив, ул. Авксентий Велешки №8

Раздел „Аудио визуални изкуства, фотография и операторско майсторство“

БНТ – Пловдив и оператора Антон Марчев за поредицата -„Пътувай с БНТ2“ – излъчвана всяка неделя в програмната схема на БНТ2 Документална поредица за туризъм -„Пътувай с БНТ2“

Раздел „ „Журналистика“

1 2

Подобни статии

Top