Връчват наградата на галерия „Димитър Георгиев“

Призът ще се връчва на млад автор

Тази вечер, 01.06.2021 г., от 18.00 часа в Изложбена зала „2019“, ще се състои връчването на новоучредената Награда на галерия „Димитър Георгиев“.

Призът ще се връчва на млад автор като стимул за творческо развитие и признание за създадено идейно оригинално произведение/произведения на изкуството в областта на визуалното изкуство през календарната година.

Наградата ще бъде ежегодна и от 2022 г. ще обхваща всички изяви на младите художници до 38-годишна възраст. Днес ще бъде пилотното издание, в което ще бъде отличен един от участниците в настоящата младежка изложба „Силата на илюзията“.

Журито на галерия „Димитър Георгиев“ в състав Димитър Инджов – колекционер, меценат, търговец на картини, проф. д-р Галина Лардева – преподавател, изкуствовед, куратор и проф. д-р Емилия Константинова – преподавател, артмениджър и директор на галерия „Димитър Георгиев“ номинира следните автори:

  • Мирослав Арабаджиев за „Диптих“,
  • Пламен Велчев за „Скрития дъх“,
  • Константин Константинов за „Диваци“,
  • Кирил Иванов за „Двора в отдих“.

На церемонията ще бъде присъдена наградата за перспективен автор, а избраната от журито творба ще бъде откупена за колекцията на галерия „Димитър Георгиев“ – Пловдив.

Top