Връчват наградите „Пловдив“

Наградите „Пловдив“ се връчват в 10 раздела

Тържествената церемония за удостояване с ежегодната Награда „Пловдив“ ще се състои от 18.00 часа в голямата зрителна зала на Дома на културата „Борис Христов“.

Всяка година в навечерието на  24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, кметът на Пловдив Иван Тотев връчва престижното отличие на  творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната година.

С наградите „Пловдив“ се удостояват творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив.

Според утвърдения Статут на Награда „Пловдив“, специалистите в отделните комисии отличават един творец или колектив от номинираните във всеки от следните  10 раздела:

Художествена литература;
Художествен превод;
Журналистика;
Архитектура;
Музика;
Театър;
Изобразително изкуство;
Аудио визуални изкуства, фотография и операторско майсторство;
Културно наследство и съхраняване на паметта
Произведение на изкуството, предназначено за деца.

От общината канят пловдивчани да отдадат заслужено внимание и да изразят признателността си към таланта и постиженията на творците и техния труд за реализирането на  културни събития в Пловдив – градът, избран да бъде Европейска столица на културата през 2019 година.

Церемонията е с вход свободен.

Подобни статии

Top