Връчват отличието „Почетен гражданин на град Пловдив” на двама изтъкнати журналисти - DC news

Връчват отличието „Почетен гражданин на град Пловдив” на двама изтъкнати журналисти

Евгений Тодоров и Нери Терзиева /посмъртно/ са удостоени с най-високото отличие на града

Навръх 6-ти септември – Ден на Съединението на Република България и празник на град Пловдив, председателят на Общински съвет инж. Александър Държиков и кметът на града Здравко Димитров ще връчат отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ на Евгений Тодоров и родственици на Нери Терзиева, удостоена посмъртно.

Церемонията ще се състои в зала  „Съединение“ на Регионалния исторически музей – Пловдив с начален час 12.30 часа.

Общински съвет – Пловдив удостои двамата с най-високото почетно отличие на град Пловдив със свое решение № 282 от 07.07.2022г., гласувано с единодушие. Евгений Тодоров е удостоен със званието заради значителния си принос в обективната, честна и критична журналистика, както и авторството си на публицистични книги и сценарии за филми, допринесли за националния и международен престиж на Пловдив.

Званието „Почетен гражданин на град Пловдив“ посмъртно е присъдено на Нери Терзиева във връзка със значителния й принос в модерната журналистика, изключителен професионализъм и радетел за свободата на словото.

Като част от церемонията на Евгений Тодоров ще бъде връчен почетния знак с герба на града и с лента, символизираща знамето на град Пловдив и удостоверение по образец, поставено в рамка. Родственици на Нери Терзиева ще приемат отличието.

Подобни статии

Top