Връчват отличието „Почетен знак на град Пловдив” на о.з. капитан доц. Иво Димитров - DC news

Връчват отличието „Почетен знак на град Пловдив” на о.з. капитан доц. Иво Димитров

Това ще стане в началото на днешната сесия на Общинския съвет

На предстоящото заседание на Общински съвет ще бъде връчено отличието „Почетен знак на град Пловдив“ на о.з. капитан доц. Иво Димитров, д.м. Общински съвет – Пловдив удостои доц. Димитров с почетното отличие на град Пловдив със свое решение № 120 от 07.04.2022г.

Решението бе гласувано във връзка с дългогодишната подкрепа на организацията на офицерите от запаса на Българската армия, за активно участие в дейността на Съюза на българските парашутисти, за популяризиране на военната история и ролята на българската армия и местните й формирования, за издигане на авторитета на военнослужещите и за лична ангажираност към патриотичното възпитание на младите хора в град Пловдив.

Като част от церемонията на о.з. капитан доц. Иво Димитров, д.м. ще бъде връчен почетния знак с герба на града и решението, с което е гласувано отличието.

На сесията днес съветниците ще гласуват годишните финансови резултати на 13 от общо 14 общински дружества, повечето от които лечебни заведения. Общата им печалба за миналата година е за 1 милион 905 хиляди лева.

Най-високи финансови резултати отчитат от Комплексен онкологичен център с печалба от 922 хиляди лева и МБАЛ „Свети Мина“ с положителен финансов резултат от 287 хиляди лева. Другата общинска болница – „Свети Пантелеймон“ също е на печалба и тя е в размер на 114 20 лева. Днес съветниците трябва да утвърдят и кандидатурата на досегашният управител на болницата доктор Константин Сапунджиев за нов мандат на този пост.

Само едно дружество е на загуба и това е Медицински център за рехабилитация и спортна медицина – Пловдив, което отчита загуба от 18 000 лева.

От отчета става ясно, че „Инсинератор Пловдив“ ЕООД продължава да трупа загуби. За миналата година тя е 73 000 лева, а общо достига до 252 476 лева. Съветниците ще съставят работна група, която да направи оценка на материалната база и необходимите средства за довършването на „Инсинератор Пловдив“.

Припомняме, че дружеството беше създадено преди пет години, но така и не заработи. Това наложи през февруари Общинският съвет да приеме предложението на кмета Здравко Димитров за изваждане на активи от Общинската фирма, с което на практика се постави началото на ликвидацията й и даването на услугата на концесия.

На сесията ще бъдат индексирани с 20 % цените на пет големи инфраструктурни проекта. Причината е инфлацията, която рязко увеличи цените на строителните материали. Допълнителните средства са в размер на 7 милиона 418 хиляди лева, но те са разпределени в две последователни години – през тази и през 2023 година.

С 3 милиона и 500 хиляди лева ще бъдат увеличени средствата за ремонта на улица „Брезовско шосе“. Допълнителни средства се предвиждат и за „Модър-Царевец“, в размер на 1 милион 276 хиляди лева. Предложението включва и още 905 хиляди лева за рехабилитация на „Кукленско шосе“. Предвидени са и също и допълнителни 829 хиляди лева за реконструкцията на улица „Царевец“ и близо 900 хиляди лева за реконструкцията на булевард „Хаджи Димитър“.

Необходимите средства за увеличаване на стойността на петте обекта ще бъдат за сметка на пари от други проекти – булевард „Голямоконарско шосе“, улица „Рогошко шосе“, а също и от текущи ремонти на улици.

Подобни статии

Top