Връщат на родителите ѝ малката Дария, която падна от втория етаж

Детето още се възстановява в УМБАЛ „Св. Георги“

Малката Дария, която полетя от втория етаж на семейното жилище и оцеля по чудо, ще бъде върната на родителите си, съобщи „24 часа“. Това ще се случи, ако прокуратурата не ги привлече към наказателна отговорност, съобщиха от „Социално подпомагане“.

Служители оттам са посетили дома след нещастието, провели са беседа с майката и бащата, разговаряли са със съседи. В доклада си до разследващите социалните работници са посочили, че момиченцето, което е 1,3 г., е било отглеждано при много добри условия. То е единственото дете на 63-годишния Румен и на партньорката му Златка –  на 40 г.

На 6 септември т.г. двамата се почерпили и легнали да спят. А дъщеричката им се покатерила върху кошарката, оттам се прехвърлила на шкаф и паднала през отворения прозорец. Съсед открил Дария окървавена и позвънил на 112. При пристигането си полицаите тествали с дрегер таткото и майката, а пробите им показали съответно 1,92 и 1,2 промила.

„Вярно е, че алкохолът е утежняващо обстоятелство, но такава беля може да се стане и без родителите да са пили. В случая се касае за инцидент, а не за неглижиране. За детето са били полагани адекватни грижи“, смятат социалните.

От прокуратурата коментираха, че досъдебното производство срещу майката и бащата не е приключило. Законовият срок е 2 месеца. До този момент не са повдигнати обвинения срещу двойката.

Бебето, което след падането получи черепно-мозъчна травма, все още се възстановява в УМБАЛ „Св. Георги“.

Снимка: 24 часа

Подобни статии

Top