Вратарите, чието приятелство донесе втора Купа на България на Локо (ВИДЕО)

Бруно Акрапович е голям късметлия с двама като нас, казват Мартин Луков и ИлкоПиргов от Слънчев бряг

Футболистите на Локомотив (Пловдив) отпразнуваха втората поредна Купа на България на морето. Играчите на Бруно Акрапович си заслужиха кратка почивка на Слънчев бряг след победата с дузпи над ЦСКА, която ги превърна в първия тим след 11 години, който защитава успешно трофея.

Може би с най-голям принос бяха двамата вратари – Мартин Луков и Илко Пиргов, които освен колеги са и много добри приятели извън терена.

Луков игра до последната минута на продълженията във финала, когато Бруно Акрапович реши да предприеме рисков, но напълно оправдан ход с пускането на Пиргов… а той се отплати за доверието, спасявайки дузпата на Али Соу.

„Знаем си силните страни, Илко е уникален в спасяването на дузпи. И двамата имахме такова чувство, че това ще се случи. През деня си коментирахме, давахме си съвети за дузпите“, разкри Мартин Луков в предаването „Тази събота“ по bTV.

„В началото на второто продължение Бруно Акрапович ми каза – „нали знаеш“. Никой не подозираше за неговата идея“, добави Илко Пиргов.

Пиргов отново напомни, че именно Луков е виновен за класирането на „черно-белите“ на финала, но не пропусна да отбележи, че през миналия сезон ролите им са били разменени.

„Бурно Акрапович е голям късметлия да има двама като нас“, категорични са вратарите на Локомотив (Пловдив).

Вижте още във видеото на bTV.

⚽️🏆🥳🎉

Публикувахте от Тази събота и неделя в Събота, 4 юли 2020 г.

 

Подобни статии

Top