Вратарят на Малатияспор е издъхнал в руините - DC news

Вратарят на Малатияспор е издъхнал в руините

Стадионите на Галатасарай, Фенербахче и Бешикташ станаха пунктове за събиране на помощи, турското футболно първенство ще бъде възобновено на 17 февруари

Вратарят на турския Йени Малатияспор Ахмет Тюркаслан е сред загиналите от земетресението в страната. Трагедията с кончината на 28-годишния страж бе съобщена от клуба.

„Нашият вратар Ахмет Туркаслан почина, след като беше затрупан от срутване“, се казва в изявлението.

В Турция бяха отменени всички национални спортни събития. Европейските мачове по баскетбол и волейбол, които трябваше да се проведат в страната тази седмица също бяха отложени. Местната футболна федерация обяви, че първенство, което беше спряно след земетресението, ще бъде подновено на 17 февруари.

Турските футболни клубове от Истанбул Галатасарай, Фенербахче и Бешикташ активно помагат на пострадалите от земетресенията и предоставиха своите стадиони за пунктове за събиране на помощи, съобщава вестник „Хюриет“.

Трите най-големи футболни клуба в Турция поискаха големите пратки от продукти да бъдат доставени на техните стадиони „Неф“, „Юлкер“ и „Водафон Парк“. Ръководството на отборите насърчават гражданите да носят всякакви неща, които могат да бъдат полезни на засегнатите от земетресението.

Футболният клуб Бешикташ също обяви в профила си в Туитър акция по кръводаряване.

„Каним гражданите да дарят кръв в цяла Турция през деня за нуждаещите се в района на земетресението“, се казва в изявлението на отбора.

Мачовете от турското футболно първенство ще бъдат подновени на 17 февруари, съобщиха от пресслужбата на местната футболна федерация.

Всички мачове, които трябваше да се проведат от 7 февруари до 12 февруари, ще се играят от 17 до 20 февруари. Срещите, насрочени за понеделник, ще се играят на 21-23 февруари.

Подобни статии

Top