Вражда между ромски фамилии в Рогош вкара млад мъж в Окръжна болница

32-годишен мъж е намушкан с нож

Вражда между ромски фамилии в Рогош вкара млад мъж в Хирургията на УМБАЛ „Пловдив“, съобщиха от ОД на МВР под тепетата. 32-годишен мъж е бил намушкан с нож в селото.

Сигналът за текжото престъпление е подаден вчера на спешния телефон 112. Към мястото на инцидента – улица „Петър Бонев“ 7 в Рогош веднага е изпратен екип на РУ-Труд. Униформените установили, че е възникнал скандал между двама мъже от различни ромски фамилии. Кавгата прераснала във физическа саморазправа, вследствие на която младият мъж е получил няколко прободни рани в областта на гърдите.

Раненият ром е транспортиран от негов приятел до УМБАЛ „Пловдив“ и след медицинския преглед е настанен в хирургично отделение за лечение.

Служители на сектор „Престъпления против личността“ в отдел Криминална полиция на ОДМВР Пловдив са установили и задържали извършителя – 56-годишен мъж, който е задържан за опит за убийство в арест.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК, а разследващи продължават работа под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив.

Подобни статии

Top