Започва народният събор на Пловдив, вижте програмата

Каним всички, които могат, да бъдат облечени с народни носии, призовават организаторите

Започва петото издание на „Народен събор Пловдив“. Домакин по традиция е парк „Лаута“ в район „Тракия“, който посреща изпълнители от цялата страна на 3 сцени. Организаторите са подготвили още уроци по народни танци за малки и големи, хоротеки, кукерски игри, изложби на занаятчии, старинни оръжия и народни носии, концерти на фолклорни оркестри и ансамбли, битова детска работилница и много други.

Част от програмата на фестивала ще бъдат ансамбъл „Тракия“, гайдарски състав „Големите гайди“, представителен ансамбъл и оркестър към АМТИИ, Здравко Мандаджиев, оркестър „Пловдив“, оркестър „Феникс“, гайдарски състави от Чепеларе и Момчиловци, ансамбъл „Седенчица“, комитет „Родолюбие“, комитет „Традиция“, ансамбъл към УХТ – гр. Пловдив, солистът на БНР Любомир Петов и гайдарят Стефан Янев и още много читалища, училища, пенсионерски клубове и самодейци от цялата страна.

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров кани пловдивчани и гостите на града да споделят удоволствието и да станат част от един от най-големите фолклорни фестивали. Официалното откриване е днес в 12 часа, гост ще бъде и заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

За спокойствие на посетителите са осигурени безконтактни дезинфектаторни машини на всички входове и около сцените, предвидено е достатъчно място за свободно движение и спазване на дистанция. Организаторите препоръчват носенето на предпазни маски. Дясната лента на бул. „Санкт Петербург“ в посока „Тракия“ ще бъде отделена за паркинг и ще се осъществява постоянен контрол на скоростта.  Участниците в движението се призовават за повишено внимание.

ПЪЛНА ПРОГРАМА: 

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2020 година.

Подобни статии

Top