Времето: Април започва с дъжд и сняг

Над страната ще бъде облачно и на много места ще има валежи от сняг.

В Югоизточна България и по Черноморието ще превалява предимно дъжд. Ще духа до умерен, в източните райони временно силен вятър от изток-североизток. На много места ще се образува снежна покривка, а в южнитe райони от страната ще вали мокър и тежък сняг. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните ще бъдат предимно между 0° и 5°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно, с валежи от дъжд и сняг. Ще е студено с минимални температури около 1 градуса, ,максимални – 3 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за април и през деня ще се задържи почти без промяна.

В планините

ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг, значителни в Рило-Родопския масив. Ще се образува нова снежна покривка, а в комбинация със силния вятър от източната четвърт, на много места ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

По Черноморието

ще бъде облачно и с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 5° – 7°. Вълнението на морето ще е 2 – 4 бала. Температурата на морската вода е 10° – 11°.

Слънцето ще изгрее в 07:09 часа и ще залезе в 19:52 часа. Продължителност на деня 12:42 часа.

Луната ще изгрее в 12:01 часа и ще залезе в 02:50 часа. Осветеност на диска в 0h UT 53 %. Фаза на луната: първа четвърт.

Подобни статии

Top