Невероятно: Без код за опасно време в цялата страна

Валежите навсякъде ще спрат, а над Южна България и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб и умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 0° и 5°.

 

В Пловдив и Асеновград ще започне разкъсване и намаление на облачността.  Още преди обед слънцето ще се покаже и през целия ден ще се установи слънчево време. Температурите ще се повишат и максималните  ще бъдат около  5 градуса. Денят ще започне с минимални температури около минус 1 градус. 

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и вечерта вече ще доближи средното за месеца.

В планините

облачността също ще се разкъса и намалее. Ще духа силен запад-северозападен вятър с който ще нахлува студен въздух и през деня температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието

ще бъде предимно облачно, след обяд на места по северното крайбрежие с разкъсвания на облачността. Ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури между 3° и 8°. Температурата на морската вода е 5°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На 11.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:56 часа и ще залезе в 17:12 часа. Продължителност на деня 09:15 часа.

На 11.01.2019 луната ще изгрее в 11:00 часа и ще залезе в 22:23 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: първа четвърт.

Подобни статии

Top