Облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в Югоизточна България до 8°-10°. Над Източна България ще е предимно облачно с валежи от дъжд, които до вечерта ще спрат. В източните и южните райони ще духа силен юг-югозападен вятър. В западната и централна част от Дунавската равнина ще е почти тихо, сутринта ще се образуват мъгли и там дневните температури ще останат по-ниски. В останалата част от страната максималните ще са предимно между 10° и 15°.

Оранжев код (предупреждение от втора степен) за силен вятър и валежи от дъжд обяви НИМХ за областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Предупреждение от първа степен (жълт код) за значителен валеж е обявен в област Смолян. За областите Габрово, Велико Търново, Сливен, Търговище, Шумен, Варна и Добрич е обявен жълт код за силен и поривист вятър.

Опасност от възникване на поройни наводнения е възможно да има през деня в Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски водосборни басейни.

В Пловдив и Асеновград времето ще е променливо. Сутринта ще е облачно и ще превалява дъжд, а следобед е възможно да изгрее и слънце. Минималните температури ще бъдат около 2°, а максималните ще достигат до 12°.

Атмосферното налягане ще се задържи значително по-ниско от средното за месеца.

В планините

на Западна България сутринта валежите, предимно от сняг, ще спират, облачността ще се разкъса, но ще се задържи значителна. В планините на изток ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен, в Източна Стара планина, Странджа-Сакар и Източните Родопи – силен до бурен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

По Черноморието

ще е облачно с валежи от дъжд, на места около и след обяд ще са интензивни. Ще духа силен юг-югозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максимални температури на въздуха между 11° и 15°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 41 мин. и залязва в 17 ч. и 40 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 59 мин.

Луната залязва в 09 ч. и 59 мин. и изгрява в 21 ч. и 55 мин. Фаза: четири дни след пълнолуние.