Времето: Дъжд и сняг днес, вятърът ще се усили

Облачността ще е предимно значителна.

Ще има валежи, предимно слаби, но главно в югоизточните райони на страната ще са временно силни. В западните и централните части на Предбалкана, както и високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. През нощта срещу вторник в повечето райони валежите ще спрат. Вятърът ще се усили, по-чувствително през деня в източната половина на страната, където ще е умерен до силен от север, в останалите райони ще е слаб до умерен от северозапад. Минималните температури ще са предимно от 1° до 6°, максималните от 2°-3° в Предбалкана до 8°-9° в югоизточните райони.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно и дъждовно време. Минимални температури около 4°, максимални – около 6°.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и до вечерта ще е по-високо от средното за месеца.

В планините

ще е облачно и мъгливо. Ще има валежи от сняг, по-значителни в масивите в източната половина на страната и Родопите. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

По Черноморието

ще е облачно с валежи от дъжд, в отделни райони, главно по южното крайбрежие ще са и по-значителни. Вятърът ще се усили и през деня ще е умерен, временно силен от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще се усили и ще е 4 бала, в заливите – 3 бала.

Слънцето ще изгрее в 7:50 часа и ще залезе в 16:52 часа. Продължителност на деня 9.02 часа.

Луната ще изгрее в 7:25 часа и ще залезе в 16.42 часа. Осветеност на диска в 0h UT 0.1 %. Фаза на луната: новолуние.

Подобни статии

Top