Времето: Дъжд и сняг, на места са възможни поледици

Ще преобладава облачно време.

На много места ще има превалявания от дъжд, в планинските райони над 1000 метра – от сняг. Отново повече като количество ще са валежите в западните райони и Рило-Родопската област. В Северозападна България, поради ниските температури в приземния слой, са възможни поледици. В Източна България ще духа умерен вятър от югоизток и там ще е най-топло. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 3° и 8°, в Източна България до 12°-14°. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в Източна България до 7°-8°.

Жълт код за проливни валежи

с количества между 25 и 30 л/кв.м се очакват в 9 области в страната. Пловдив отново е сред тях. Освен в пловдивския регион обилни валежи ще има също в областите Благоевград, Смолян, Кърджали, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Кюстендил и Перник. За Видин, Враца и Монтана жълтият код е за опасни поледици.

В Пловдив и Асеновград преди обяд времето ще бъде облачно с превалявания от дъжд. В следобедните часове валежите ще обхванат западните и централни райони на Тракийската низина, а по-късно през деня дъжд ще вали и в югоизточните райони.  Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Минималната температура ще бъде 4°. Максималните температури ще бъдат между 10° и 11°. 

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари – още ще се понижи.

Над планините

ще е облачно, на много места с валежи от сняг, под 1000 метра – от дъжд. По-значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще духа силен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието

ще преобладава облачно време. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 10-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 6-7°.

На 30.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:44 часа и ще залезе в 17:35 часа. Продължителност на деня 09:51 часа.

На 30.01.2019 луната ще изгрее в 03:16 часа и ще залезе в 13:17 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Подобни статии

Top