Времето: Дъжд и сняг над цялата страна, времето се влошава

В Западна България ще има валежи от дъжд, на места в планинските райони – от сняг,

но още преди обяд ще спрат и след обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Над останалата част от страната валежите ще са от дъжд, значителни в югоизточните райони, където на отделни места ще има и гръмотевична дейност. До вечерта и на изток валежите ще спрат. През нощта в Дунавската равнина все още ще духа до умерен западен вятър. Утре вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб, в Източна България – умерен. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а дневните ще се понижат и максималните ще са предимно между 4 и 9°.

В Пловдив и Асеновград облачността ще е значителна, очакват се валежи от дъжд. Температурите ще бъдат около 5 градуса минимална и 9 градуса максимална.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца.

Над планините

облачността ще е значителна и на много места преди обяд ще има валежи от сняг, под около 1700 метра – от дъжд. След обяд валежите ще спират, а над масивите от западна България и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части – силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

По Черноморието

ще бъде облачно и с валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие, където на отделни места е възможно и да прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 7° – 9°. Температурата на морската вода е 12° – 13°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 40 мин. и залязва в 16 ч. 53 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 13 мин.

Луната в София изгрява в 7 ч. и 44 мин. и залязва в 16 ч. и 56 мин. Фаза: новолуние.

Подобни статии

Top