Времето: Дъждът ще преминава в сняг, до вечерта валежите ще спрат

Валежите ще продължат.

В Северозападна и Централна Северна България дъждът ще премине в сняг и на места ще се образува тънка снежна покривка. В повечето райони вятърът временно ще стихне, в югоизточните райони ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. В равнинната част от страната ще остане мъгливо. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София около 0°. През деня ще се задържи предимно облачно, на места в низините и мъгливо. Преди обяд главно в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд и сняг, след обяд в Централна Южна България ще продължи да превалява дъжд, но до вечерта и там валежите ще спрат. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, в югоизточните райони – от север-североизток и там временно ще се усилва. Дневните температури ще са без съществен ход и максималните ще са между 2° и 7°, в София около 4°.

В Пловдив и Асеновград ще е облачно, и ще превалява дъжд. Минималните температури ще са около 5°, а максималните ще достигат до 7°.

Атмосферното налягане значително ще се повиши и вечерта ще е малко по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще е облачно и мъгливо, с валежи от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен изток-североизточен вятър. По проходите ще има условия за навявания и преспи. Максимална температура на 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието

ще е облачно, с валежи от дъжд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 7°-8°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 57 мин. и залязва точно в 17 ч. и 2 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 5 мин.

Луната  изгрява в 3 ч. и 52 мин. и залязва в 14 ч. и 4 мин. Фаза: три дни след последна четвърт.

Подобни статии

Top