Времето: Дъждът спира, изгрява слънце

времето

Валежите ще спрат, най-късно в крайните югоизточни райони.

Облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява. Ще продължи да духа слаб, в Източна България умерен до силен север-северозападен вятър. През деня намалението на облачността ще обхване по-голямата част от страната, с изключение на източните райони. В крайните югоизточни райони е възможно и да превали слаб дъжд. Северният вятър в Източна България постепенно ще отслабне. Минимални температури между 1° и 6°. Максимални температури между 6° и 11°.

В Пловдив и региона времето ще бъде слънчево, с разкъсана облачност. Минималните температури ще са около 5°, а максималните ще достигат до 11°. 

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През дена слабо ще се повиши.

В планините

облачността също ще се разкъса и намалее, но в сутрешните часове в масивите от Централна и Източна България все още е възможно да превалява слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от север. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра около 2°.

Над Черноморието

ще бъде предимно облачно, а по най-южното крайбрежие е възможно и да превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен северен вятър, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но през деня бавно ще отслабва.

Слънцето ще изгрее в 7:51 часа и ще залезе в 16:53 часа. Продължителност на деня 9:02 часа.

Луната ще изгрее в 8.37 часа и ще залезе в 17.38 часа. Осветеност на диска в 0h UT 0.9 %. Фаза на луната: новолуние.

Подобни статии

Top