Времето: Дъждът спира, става по-студено

Облачността над Западна България ще остане по-често значителна, докато над централните и източните райони ще се разкъсва и намалява и до предимно слънчево. В низините и котловините преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб в Източна България до умерен със северна компонента. Максималните температури ще са 3°-5° в Северна България, в Южна – от 6° до 11°.

В Пловдив и Асеновград времето остава облачно. През деня не се очакват валежи. Сутринта ще бъде студено с минимални температури около 3 градуса. Максималните няма да надвишат 7 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още малко ще се повиши.

Над планините

сутринта облачността ще е предимно значителна. По-късно през деня ще се разкъсва и намалява, след обяд над планините в източната половина на страната – по-често до слънчево. Валежи не се очакват. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който в по-ниските планински части на Западна България ще се ориентира от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

По Черноморието

облачността ще се разкъсва и намалява след обяд и до предимно слънчево. По-значителна, предимно ниска, ще е облачността през по-голямата част от деня на юг. Ще духа до умерен вятър със северна компонента. Максималните температури ще бъдат между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

На 23.11.2018 слънцето ще изгрее в 07:28 часа и ще залезе в 16:58 часа. Продължителност на деня 09:30 часа.

Подобни статии

Top