Времето: Дъждовно и ветровито, но все още топло за янаури

В западните и планинските райони с валежи от дъжд.

Преди обяд валежи от дъжд ще има и в останалата част от страната, но след обяд ще спират, най-късно в източните райони. Облачността бързо, но само временно, ще намалее. Ще е все още сравнително топло, преобладаващите минимални температури ще са между 4° и 9°, максимални – между 8° и 13°. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижават.

Жълт код за бурен южен вятър, който през деня ще се ориентира от северозапад е обявен от НИМХ в цялата страна. Поривите ще бъдат до 24-25 м/сек.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно, очакват се валежи от дъжд. Преди обяд ще духа силен южен вятър. Около обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и също ще бъде силен. Поривите ще са до 20-22 m/s.Остава топло, но максималните температури ще се понижат и ще са около 9°. Сутринта ще бъде сравнително топло с положителни минимални температури – около 4°.

Атмосферното налягане е много по-ниско от средното за месеца. През нощта ще се понижи още, но през деня ще се повишава.

В планините

до обяд ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, над около 1500 метра – от сняг. Около обяд от запад валежите ще спрат, облачността бързо, но за кратко ще намалее. Преди обяд ще духа силен до бурен вятър с южна компонента, след обяд временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието

ще е предимно облачно. След обяд ще има и валежи от дъжд, които до вечерта ще спрат. Вятърът ще е предимно силен от юг, след обяд за кратко ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен. Максималните температури на въздуха ще са 10°-13°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 48 мин. и залязва в 17 ч. и 31 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 43 мин.

Луната залязва в 5 ч. и 06 мин. и изгрява в 14 ч. и 15 мин. Фаза: три дни преди пълнолуние.

Подобни статии

Top