Времето: Динамично и променливо, но все още топло

И днес времето ще е динамично

Температурите, главно в източната половина от страната, значително по-високи от обичайните. Облачността над страната ще е разкъсана, с повече слънчеви часове на места в източните райони. Над Западна България ще е предимно значителна и на места в северозападните райони, а до вечерта и през нощта срещу петък на повече места в Западна България ще превали дъжд, в отделни райони с гръмотевици. В източната половина от страната ще продължи да духа умерен, северно от планините и временно силен югозападен вятър, а в Западна България вятърът ще се обърне от запад-северозапад и с него ще проникне хладен въздух. Дневните температури ще бъдат в широк интервал – от 14°-16° в крайните северозападни райони до 24°-26° в източните райони и северно от планините Минималните температури ще са между 7° и 12°, в източните райони и местата чувствителни на южен вятър – до 16°-18°.

В Пловдив и Асеновград времето ще е топло, с променлива облачност. Минималната температура ще бъде 8°, а максималната ще достига до 24°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за ноември.

Над планините

ще има разкъсана, над масивите от западната половина от страната значителна облачност. На места там ще превали дъжд, а по най-високите части на Рила и Пирин – дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата – бурен югозападен вятър, като привечер в ниските планински части вятърът ще се ориентира от запад. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието

ще има разкъсвана облачност, намаляваща на места до слънчево. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 21°-25°. Температура на морската вода е 15°-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:07 часа и ще залезе в 17:13 часа. Продължителност на деня 10:06 часа.

Луната ще изгрее в 15:21 часа и ще залезе в 01:42 часа. Осветеност на диска в 0h UT 74 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top