Времето: 40-градусова жега в петък, привечер се заоблачава

Времето ще бъде предимно слънчево и горещо, с максимални температури между 35° и 40°.

Ще се появи слаб северозападен вятър, а привечер облачността ще се увеличи и до полунощ на изолирани места в Западна и Северна България ще превали и прегърми.

Оранжев код за опасни горещини е обявен за Пловдив и още шест области – Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Бургас и Варна. Максималните температури в тези области ще достигат до 38°-40°. За останалата част от страната кодът ще е жълт, с температури над 37°. 

В Пловдив и Асеновград ще бъде слънчево и горещо. Минималната температура сутринта ще е около 22°, а максималната ще достига до 37°. 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, след обяд ще се понижи.

Над планините

ще е слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. След обяд ще се развие купеста облачност и вечерта на отделни места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Максимална температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра – около 20°.

Над Черноморието

ще е слънчево. Ще духа слаб вятър, предимно от югоизток. Максимални температури на въздуха между 30° и 34°. Температурата на морската на вода е около 27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето изгря в 06:18 часа и ще залезе в 20:46 часа. Продължителност на деня 14:27 часа.

Луната ще изгрее в 18:33 часа и ще залезе в 02:48 часа. Осветеност на диска в 0h UT 91 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top