Времето: Февруарска пролет, температурите до 16 градуса

Днес облачността ще е разкъсана – предимно висока.

В сутрешните часове на места в котловините и низините, както и в северозападните райони ще има мъгли. Ще се появи слаб, в южните и източните райони, умерен юг-югозападен вятър и с него ще се пренася по-топъл въздух. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, а през деня ще бъде сравнително топло с максимални температури между 11° и 16°, по-ниски в крайните северозападни райони, където ще се задържи почти тихо.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, по-често до слънчево време. Минималната температура ще е около 4°, а максималната ще достигне до 15°. 

Атмосферното налягане няма да се промени съществено; ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините

ще е със значителна висока облачност. Повече слънце ще има над Централна и Източна Стара планина. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен югозападен вятър. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието

ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над южните райони, без валежи. Ще духа умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури от 10° в северните, до 15-16° в южните райони. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето днес ще изгрее в 7:40 часа и ще залезе в 12:40 часа. Продължителност на деня 10:01 часа.

Изгревът на луната бе в 6:03 часа, а залезът ще бъде в 15:31 часа. Осветеност на диска в 0h UT 7 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Подобни статии

Top