Времето: Февруарска пролет в Пловдив и Асеновград!

времето

Времето ще бъде предимно слънчево.

След обяд над Западна България ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта почти ще стихне. Минимални температури между минус 2° и 3°, по морския бряг до 6°-7°. Максималните ще са между 9° и 14°, в северозападните райони малко по-ниски, в София около 9°.

В Пловдив и Асеновград времето ще е топло за сезона. Пред деня ще грее слънце, облаци не се очаква да се появят. Температурите ще са положителни – минималната ще е около 1°, а максималната ще достигне до 13°. 

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за януари. През деня ще се задържи почти без промяна.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен западен вятър. Максимални температури на 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието

ще бъде слънчево. В сутрешните часове по северното крайбрежие все още ще има значителна облачност, но тя бързо ще намалее. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта почти ще стихне. Максималните температури ще бъдат 10°-12°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:42 часа и ще залезе в 17:38 часа. Продължителност на деня 09:56 часа.

Луната изгря в 05:12 часа и ще залезе в 14:41 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Подобни статии

Top