Времето: Февруарската пролет си отива, идват облаци и дъжд

Над цялата страна облачността ще е значителна, но все още без валежи.

Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е до умерен. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 10° и 15°, а минималните – между 0° и 5°. През нощта срещу четвъртък ще започнат валежи от дъжд, в планините – от сняг.

В Пловдив и Асеновград ще има значителна облачност, но валежи не се очакват.Температурите остават все още високи, като максималните ще са около 12°. Минимални сутринта  – около 3°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – постепенно ще се понижава.

Над планините

облачността ще е значителна, но все още без валежи. Ще духа до умерен, по билата – силен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието

облачността ще се увеличи, но все още валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 9°-12°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:19 часа и ще залезе в 18:01 часа. Продължителност на деня 10:41 часа.

Луната изгря в 04:44 часа и ще залезе в 13:55 часа. Осветеност на диска в 0h UT 17 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Подобни статии

Top