Времето: Горещо, на места с интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки

Остават условията за градушки

На много места в Централна и Източна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, по-значителни по количество в източните райони и Родопската област. Остават условията и за градушки. Предимно слънчево ще бъде над Западна България. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 27°-28° в североизточните райони до 37° в крайните югозападни, за София 28°-29°.

Жълт код за 14 области в Централна и Източна България обяви НИМХ за днес. Това са Пловдив, Смолян, Ловеч, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Габрово, Сливен, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Разград и Силистра. В тези области има условия за развитие на мощна купесто-дъждовна облачност, гръмотевични бури, интензивни локални извалявания и градушки.

В Пловдив и Асеновград времето ще бъде нестабилно и ще има условия за мощна купесто-дъждовна облачност, гръмотевични бури, временно интензивни локални извалявания и градушки. Минималните температури ще бъдат около 21°, а максималните ще достигат до 34°. 

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за юни. През деня ще се задържи почти без промяна.

Над планините

облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра – около 17°.

Над Черноморието

ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който през деня ще отслабне. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето изгрява в 5 ч. и 51 мин. и залязва в 21 ч. и 9 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 18 мин.

Луната залязва в 08 ч. и 26 мин. и изгрява в 23 ч. и 50 мин. Фаза: три дни след пълнолуние.

Подобни статии

Top