Времето: Хладно с променлива облачност, на места ще превали - DC news

Времето: Хладно с променлива облачност, на места ще превали

Времето ще се задържи хладно за периода.

Облачността ще е променлива, по-значителна след обяд над Източна България и планинските райони и главно там ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб, през деня – до умерен северозападен вятър. Минимални температури между 4° и 9°, в София около 4°; максимални между 15° и 20°, в София – около 15°.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, до слънчево време. Възможно е и да превали. Минималните температури ще са около 10°, а максималните ще достигат до 20°. 

Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за месеца; след обяд ще има временно понижение.

Над планините

облачността ще е по-често значителна. На повече места в следобедните часове ще има слаби валежи от дъжд, над 1700-1800 метра – от сняг. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, по-значителна около и след обяд, на места със слаби валежи. Ще духа до умерен, предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Температурата на морската вода е от 14° на места по северното, до 20°-21° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 15 мин. и залязва в 19 ч. и 21 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 5 мин.

Луната в София изгрява в 4 ч. и 15 мин. и ще залязва в 18 ч. и 42 мин. Фаза на луната: три дни преди новолуние.

Днес, в 04 ч. и 04 мин. настъпи астрономическата есен.

Подобни статии

Top