Времето: Идва нова вълна дъжд и сняг

времето

 С умерен, временно силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух

и температурите още ще се понижат. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на места ще има валежи от дъжд, в планините – от сняг, но със застудяването и в районите до около 600-800 метра, главно в северозападната част от страната, ще превали сняг. В Южна България ще има и гръмотевици. През деня почти без валежи ще е покрай Дунав, там и облачността ще намалява по-често до слънчево. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в югоизточните райони до 10°, в София – около 2°; максималните – предимно между 11° и 16°, в София – около 11°.

В Пловдив и Асеновград времето ще е променливо- слънце, облаци, дъжд и гръмотевици. Температурите тръгват надолу и максималните ще са около 16 градуса, Минимални – 6 градуса.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините

облачността ще е по-често значителна и на места ще има валежи от сняг, възможни са и гръмотевици. Ще духа силен, временно бурен вятър от запад-северозапад. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра около минус 4°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, по-често значителна и на места ще превали краткотраен дъжд, на юг и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен до силен и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще са 13°-17°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 6 мин. и залязва в 19 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 46 мин.

Луната в София изгрява в 8 ч. и 13 мин. и залязва в 22 ч. и 22 мин. Фаза на луната: два дни след новолуние.

Подобни статии

Top